درباره کنگره بینالمللی حقوق شهروندی
رعایت حقوق شهروندی از مفاهیم مهم و برجسته در نظام حقوق داخلی و بین المللی است.
این حقوق ریشه در مفاهیم قرآنی و اسلامی دارد؛ در آیه ۷۰ سوره اسراء به صراحت برکرامت ذاتی و جایگاه رفیع انسان تاکید شده است.
اگرچه شهروندی ارتباط وثیقی با مفهوم تابعیت و ملیت دارد و شهروند کسی است که تبعه دولت خاصی بوده و بیگانه ،نباشد اما امروزه مفهوم شهروندی دارای ابعاد گسترده تری است.
لازمه شهروندی برخورداری از حقوق و مزایای خاص آن جامعه بدون تبعیض و تمایز است. این بهره مندی از حقوق و مزایا حتى شامل بیگانگانی خواهد بود که مقیم آن جامعه هستند؛ بدیهی است شهروندان به عنوان اعضای یک جامعه در حوزههای مختلف مشارکت دارند و در برابرحقوقی که دارند ، مسئولیتهایی را نیز در راستای اداره بهتر جامعه و ایجاد نظم بر عهده میگیرند و شناخت این حقوق و تکالیف نقش موثری در ارتقا شهروندی و ایجاد جامعه ای بر اساس نظم و عدالت دارد.
نظر به ظرفیتهای علمی و فرهنگی موجود در کشور و توجه مسئولین و آحاد جامعه و با همت انجمن دانش گستر حقوق شهروندی ( با مجوز رسمی سازمان مردم نهاد از وزارت کشور ) دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی با حضور نمایندگانی از سازمانها ، دستگاهها و نهادهای دولتی ، دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی ، اقدام به برگزاری اولین کنگره بین المللی حقوق شهروندی با هدف معرفی آخرین نظریه ها و دستاوردهای علمی ، تبادل دیدگاهها ، معرفی و ترویج دستاوردها و تجربیات کاربردی، معرفی و تشویق پژوهشگران و دانش پژوهان برتر و نیز آشنائی شهروندان با مفهوم شهروند آگاه و مسئول و دست یابی به شهر شهروند مدار نموده است که این رویداد علمی فرهنگی در تهران برگزار خواهد شد.