دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی در این کارگاه آموزشی گفت: طرح تکریم ارباب رجوع به عنوان یکی از برنامه های هفت گانه طرح تحول اداری کشور معرفی شد که برای اجرای این طرح دستورالعمل اجرائی ۹ گانه ای در اختیار دستگاهها قرار داده شد.
دکتر مونس کشاورز بیان کرد: توجه به حقوق شهروندی توجه به آموزه های دین مبین اسلام و توجه به ارزش والای انسان است که هم در قرآن کریم به ویژه درآیه ۷۰ سوره اسراء که انسان را دارای کرامت ذاتی می داند و هم در فرمایشات اولین امام شیعیان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه در زمینه توجه به حقوق شهروندی تاکید شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا می توان همچون مثلث حقوق شهروندی که به ارتباط مردم با حکومت و حکومت با مردم و نیز مردم با مردم می پردازد مدلی را برای روابط مدیران و کارمندان و ارباب رجوع پیش بینی کرد و آن هم به این شکل که روابط شش گانه ای ایجاد می شود.
کشاورز در ادامه به اهمیت برگزاری دوره های ضمن خدمت ویژه کارمندان تاکید کرد: لزوم آموزش ضمن خدمت کارمندان و نیز آگاهی ارباب رجوع از قوانین ، آموزشهای پنهان و آشکار از طریق صداوسیما و نیز افزایش قابلیت ها و خدمات الکترونیکی دولت و وجود ضمانت اجرا برای تخلف هریک از مدیران ، کارمندان و حتی ارباب رجوع متخلف و حذف قوانین دست و پاگیر و منسوخ را می توان به عنوان راهکار عملی تکریم حقیقی ارباب رجوع مطرح کرد .
وی افزود: عملکرد کارگزاران دولتی در مشروعیت بخشیدن به نظام سیاسی موثر است لذا کارگزاران دولتی وظیفه خطیری برای جلب اعتماد و افزایش رضایتمندی مردم دارند.
درادامه این کارگاه آموزشی مصطفی شعبانی عضو کمیته علمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی افزود: لازمه حرکت از وضعیت موجود که البته در خور توجه است به سمت وضعیت مطلوب توجه به حوزه حقوق شهروندی است.
وی تاکید کرد: حقوق شهروندی یک رابطه دو سویه است که در این زمینه هم شهروند در مقابل دولت حق دارد و هم تکلیف و ایجاد تعامل و توازن بین حق و تکلیف در نتیجه گیری معقول و منطقی، اجتناب ناپذیر است.