نشست علمی تخصصی حقوق شهروندی و اقتصاد شهری
آبان ۱۵, ۱۴۰۳میزگرد علمی تخصصی مسائل حقوقی فراروی نشریات دانشگاهی
آبان ۱۷, ۱۴۰۳همایش حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت
نشست خبری همایش (( حقوق شهروندی افراددارای معلولیت )) در محل معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور باحضور اصحاب رسانه برگزار گردید.
دراین همایش نیم روزه روساواعضاء سازمانهای مردم نهاد درحوزه معلولین و مربیان حقوق شهروندی و نویسندگان مقالات و کتب از سراسر کشور نیز حضورداشتند.
مباحث ارائه شده دراین همایش :
جناب آقای دکتر کمالی ؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران
عنوان سخنرانی : حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت به همراه رونمایی از اپلیکیشن رایگان ((کنوانسیون جهانی حقوق معلولان ))
جناب آقای مصباح انصاری ؛ معاون اداره حقوق بشر وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران
عنوان سخنرانی : شهروندان دارای معلولیت های ذهنی و اختلالات نورولوژیک ( رنگ هشتم رنگین کمان جامعه معلولان )
جناب آقای دکتر علیزاده : مدیرکل دفتر امور توانبخشی وزارت بهداشت ؛ درمان وآموزش پزشکی که به معرفی و ظرفیت های دفتر امور توانبخشی وزارتخانه پرداختند .
جناب آقای غلامحسین تابش فر ؛ کارشناس ارشد حوزه مدیرت شهری و قائم مقام سابق سازمان شهرداریها ودهیاریهای کشور
عنوان سخنرانی : ضرورت وجود پیوست های حقوق شهروندی در تمامی طرح ها و لوایح و قوانین
سرکار خانم دکتر مونس کشاورز ؛ دبیرکنگره بین المللی حقوق شهروندی
عنوان سخنرانی : نقش شهروندان در ورود و بازگشت افراد دارای معلولیت به جامعه
ارائه مقاله : سرکار خانم سهیلا علیلو : کارشاس ارشد حقوق عمومی دانشگاه تبریز
ارائه مقاله : جناب آقای پیمان رضایی زاده ؛ دانشجوی دکترای سیاستگذاری عمومی دانشگاه تهران .
ایشان از جمله نابینایان توانمند و فرهیخته میباشند.
سخنران ابتدائی این همایش جناب آقای دکتر محمد کمالی بودند که ایشان استاد دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت سابق امور توانبخشی سازمان بهزیستی می باشند. عنوان سخنرانی ایشان ، حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت / ناتوانی بود.
ایشان بر مساوی سازی فرصتها برای حضور معلولان در جامعه و نقش رسانه ها در بهبود نگاه به معلولان تاکید کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در همایش حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت، به بررسی مدل های ناتوانی، درچهار محور مدل اخلاقی،تراژدی شخصی، مدل پزشکی و مدل اجتماعی و ارائه تعریفی از توانبخشی پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت آگاهی معلولان از قوانین و مقررات حوزه معلولین اپلیکیشن “کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت” را رونمایی کرد.
این استاد دانشگاه استفاده از عبارت “شهروندان دارای معلولیت” در ماده پنج منشور حقوق شهروندی و تاکید بر ضرورت رعایت حقوق معلولان درمواد دو و هشت این منشور را اتفاق مثبتی دانست و با بررسی اصول قانون اساسی به ذکر مواد قانونی در راستای تحقق حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت پرداخت.
دکتر علیزاده رئیس اداره امور توانبخشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:
بیمه شدن خدمات توانبخشی را پیگیری می کنیم.
دکتر علیزاده عصر چهارشنبه در همایش حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت افزود: پیش از این کار های زیادی در این زمینه انجام شده اما ناقص باقی مانده است.
وی با اشاره به راه اندازی اداره توانبخشی وزارت بهداشت از هفت ماه پیش گفت: امید است با راه اندازی آن، کارهای عقب افتاده در زمینه توانبخشی جبران شود.
وی ادامه داد: با اینکه حرکت جهانی در حوزه معلولیت از رویکرد پزشکی به رویکرد های اجتماعی و حقوق انسانی تغییر جهت داده اما شاید همچنان رویکرد پزشکی در وزارت بهداشت ما حاکم بوده است وبجای آنکه روی تواناییهای افراد دارای معلولیت کار شود درگیر اختلال آنان هستیم.
وی با بیان این مقدمه افزود : تمام موانع برای دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات سلامت باید از میان برداشته شود که از جمله این موانع می توان به بیمه نبودن خدمات توانبخشی و اعطای مجوز به مطب های مربوطه در ساختمان های بدون آسانسور اشاره کرد که با اقدامات قانونی و در راستای اجرای قوانین مصوب میتوان نسبت به بهبود شرایط گامی برداشت .
علیزاده تصریح کرد: ۵۰ تا ۵۳ درصد مادران دارای فرزند فلج مغزی به درجاتی از اختلالات اسکلتی و عضلانی دچار شده اندکه با پیش بینی های دقیق و اقدامات در جهت آموزش این افراد تا حد زیادی میتوان از این آسیب ها جلوگیری نمود.
ایشان در خاتمه از عزم جدی خویش و دستگاه متبوع خود در امر توانبخشی افراد دارای معلولیت خبر داد.
سخنران سوم این همایش ، جناب آقای مصباح انصاری معاون اداره حقوق بشر وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بودند .
🌈🌈رنگ هشتم رنگین کمان عنوان سخنرانی ایشان بود که بسیار بدیع و جالب توجه به نظر میرسید ، در ادامه بخشی از سخنرانی ایشان برای بهره مندی علاقه مندان ذکر میگردد.
افراد دارای معلولیت قشری هستند که در جامعه کمتر دیده میشوند.
حال در میان جامعه معلولین افرادی که دارای معلولیت های ذهنی و اختلالات نورولوژیک هستند قشری هستند که در میان جامعه معلولین هم کمتر دیده میشوند به همین خاطر میتوان آنها را 🌈🌈رنگ هشتم رنگین کمان جامعه معلولین نامید، رنگی که در رنگین کمان تنوع انسانی وجود دارد؛ اما دیده نمیشود.
ایشان در ادامه با بیان این مهم که کارآفرینی یکی از مهمترین اولویتهای توانمندسازی افراد دارای معلولیت است اشاره نمودند که سازمانهای مردم نهاد و نهادهای دولتی باید به این مهم بیش از گذشته توجه کنند.
معلولیت نه تنها محدودیت و چالش نیست بلکه یک فرصت است و نقطه عزیمت برای غلبه بر معلولیت خود باوری است باور به اینکه میتوان از این چالش یک فرصت آفرید. بسیاری از افراد دارای معلولیت که به مراتب بالایی دست یافته اند اگر معلول نمیشدند شاید هرگز به این مراتب دست نمییافتند و افرادی معمولی بودند.
انصاری اظهار کرد: برای افراد دارای معلولیت نه تنها باید از هرگونه تبعیض ناروا جلوگیری کرد بلکه باید تبعیض مثبت را در دستور کار قرار داد.
فایل پیوست حاوی متن سخنرانی ایشان به زبان انگلیسی است که بنا به درخواست شرکت کنندگان و باکسب اجازه از ایشان جهت بهره مندی شما فرهیختگان درکانال درج میگردد.
لازم به ذکر است که جناب آقای انصاری پانلیست سازمان ملل در خصوص موضوعات حوزه افراد دارای معلولیت بوده اند که فایل مذکور بخشی از سخنرانی ایشان در سازمان ملل میباشد.