🔸🔷پنجمین نشست علمی تخصصی حقوق شهروندی تحت عنوان “حقوق شهروندی و حقوق فرهنگی اقوام ایرانی” در تهران برگزار گردید🔹🔸
☑️فرهنگ در برگیرندهی آن دسته از ارزشها، باورها، معتقدات، زبان، دانش و هنرها، سنن، نهادها و سبکهای زندگی است که یک فرد یا گروه از طریق آنها انسانیت خویش و معنایی که به هستی و توسعهی خود میدهد را، ابراز میدارد .
🔸حق فرهنگی حقی است که صاحب حق بر فرهنگ یا عرصه های مرتبط با فرهنگ خویش داراست و همانند دیگر حق های بشری، صاحب تکلیف در برابر این حقوق، دولت ها هستند. تمامی افراد بشر فارغ از وابستگی به گروه یا طبقه ی اجتماعی خاصی، از حقوق فرهنگی بهره مندند. اما از آنجا که فرهنگ با خود معنای گروه و جمع را به همراه دارد، حقوق فرهنگی نیز در اجتماعات و بافت گروهی است که نمود و بروز پیدا می کند. اقوام ایرانی، واحدهای خاص فرهنگی هستند که دارندگان و حاملان و برخورداران این حقوق فرهنگی محسوب می شوند.
🔵توضیح و تبیین حقوق فرهنگی اقوام ایرانی به عنوان ساکنان و صاحبان تاریخی این سرزمین، مولفه اساسی و بنیادی حقوق شهروندی ایرانیان است که علاوه بر مطلوبیت ذاتی پاسداری از این حقوق، می تواند نقش ارزنده ای در مواجهه با تهاجم فرهنگی و حفظ سبک زندگی ایرانی داشته باشد .
🟠دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی و دبیر سلسله نشست های علمی تخصصی حقوق شهروندی بااعلام این خبرافزود: در این نشست ضمن معرفی مجموعه تعهدات قراردادی و عرفی بین المللی در باب پاسداری و توسعه حقوق فرهنگی، مقررات داخلی مربوط به حفظ این حقوق نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت .
💠سخنران اصلی این نشست جناب آقای دکترستار عزیزی دانشیار حقوق بین الملل و مولف کتاب حمایت از اقلیتها در حقوق بین الملل میباشند.