میزگرد علمی تخصصی مسائل حقوقی فراروی نشریات دانشگاهی
آبان ۱۷, ۱۴۰۳میزگرد علمی تخصصی تحلیل حقوقی نظام صدور مجوز نشریات دانشجویی
آبان ۱۹, ۱۴۰۳افتتاح کارگاه علمی و آموزشی کشوری تربیت مربی حقوق شهروندی در تهران
کارگاه علمی و آموزشی تربیت مربیان حقوق شهروندی سراسر کشور شامگاه چهارشنبه در مرکز همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در تهران گشایش یافت؛ این کارگاه آموزشی از سوی دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی برگزار شد.
دکتر مونس کشاورز ادامه داد: در این کارگاه یک روزه که اولین کارگاه از سلسله کارگاه های آموزشی ویژه مربیان حقوق شهروندی بود مجموعه مطالب پیرامون تکریم ارباب رجوع به عنوان یکی از سرفصل های اصلی دوره های آموزشی حقوق شهروندی از سوی استادان و سخنرانان علمی کارگاه ارائه شد.
وی تاکید کرد: در نخستین دوره از سلسله دوره های آموزشی تربیت مربی حقوق شهروندی با شرکت ۱۵۰ نفر از مربیان حقوق شهروندی از سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ محمد هاشمی پدر علم حقوق ایران و از پیشکسوت حقوق عمومی و دبیر علمی کنگره حقوق شهروندی در آغاز این کارگاه بر لزوم توجه به موضوع توسعه فضای علمی در حوزه حقوق شهروندی پرداخت.
در ادامه این کارگاه همچنین ستار عزیزی دانشیار دانشگاه بوعلی همدان و دبیر علمی اولین دوره کارگاه آموزشی تربیت مربی حقوق شهروندی با ارایه سخنرانی علمی به اهمیت جریان سازی علمی در حوزه حقوق شهروندی پرداخت و بر لزوم تاکید بر آموزه های دینی و سنتی در راستای توجه به حقوق شهروندی مطالبی را ارائه کرد.
دبیر خانه کنگره بین المللی حقوق شهروندی در راستای تعمیق فرهنگ حقوق شهروندی؛ دوره اموزش مربی حقوق شهروندی را در چندین محور برگزار خواهد کرد که اولین جلسه آموزشی محور اول با نام ‘ حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع ‘ شامگاه چهارشنبه برگزار شد.
کنگره حقوق شهروندی بر این اعتقاد است که نظام حقوق شهروندی نه تنها سازوکاری در تامین حقوق و ازادی های فردی بلکه نظامی است که پیوند میان فرد و جامعه را مستحکم تر می سازد و ابزاری است که به غایت تحقق ارزشهای بنیادین اسلامی و انسانی در تکریم جایگاه و مقام انسان می انجامد.
در این ارتباط دبیرخانه کنگره از همه اساتید ؛ دانشجویان و پژوهشگران علاقمند در حوزه حقوق شهروندی؛ تقاضای مشارکت و همیاری در تحقق این ارمان بزرگ را دارد.
درپایان این مراسم جوایز برگزیدگان مسابقه حقوق شهروندی درقانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که به مناسبت روزقانون اساسی ازسوی دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی برگزار شد به برندگان اهدا شد.
سرکارخانم دکتر لادن حیدری ، سخنران ویژه مراسم افتتاحیه دوره سراسری تربیت مربیان حقوق شهروندی بودند.
مدیرکل محترم دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی و عضو کمیته علمی اولین کنگره بین المللی حقوق شهروندی : مجری اصلی حقوق شهروندی، دولت است.
شناسایی و پاسداشت حقوق شهروندی باید توسط دولت صورت بگیرد و وظیفه دولت با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی و هم چنین برنامه ریزی جهت اجرای این حقوق استمرار دارد. منشور حقوق شهروندی در حکم مقرره ای هست که توسط بالاترین مقام قوه مجریه یعنی رییس جمهور ابلاغ شده است و وی می تواند اجرای آن را در اجزاء قوه مذکور و دستگاههای اجرایی الزام نماید و با ناقضین این حقوق برخوردکند. بدین ترتیب اولین نهاد رسیدگی کننده به تخلفات کارکنان دولت از اجرای مقرره ابلاغ شده توسط رییس جمهور هیات های رسیدگی به تخلفات اداری می باشد.
دستگاههای اجرایی باید زمینه های شناسایی حقوق شهروندی را در دستگاههای اجرایی فراهم نموده و با متخلفین از رعایت این حقوق برخورد شایسته را نموده تا این حقوق در بطن و لایه های مختلف جامعه نهادینه گردد. لازم به ذکراست اولین کارگاه ازاین دوره آموزشی که باحضور یکصدو پنجاه تن از دانشجویان مقاطع ارشدو دکتری ازسراسر کشور برگزار شد به موضوع حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع اختصاص داشت .
دکتر سید محمد هاشمی، استاد پیشکسوت حقوق عمومی و دبیر علمی کنگره حقوق شهروندی در آغاز این کارگاه بر لزوم توجه به موضوع توسعه فضای علمی در حوزه حقوق شهروندی پرداخت.
در ادامه این برنامه دکتر ستار عزیزی دانشیار دانشگاه بوعلی همدان و دبیر علمی اولین دوره کارگاه آموزشی تربیت مربی حقوق شهروندی با ارایه سخنرانی علمی به اهمیت جریان سازی علمی در حوزه حقوق شهروندی پرداخت و بر لزوم تاکید بر آموزه های دینی و سنتی در راستای توجه به حقوق شهروندی مطالبی را ارایه کرد.
دبیر خانه کنگره بین المللی حقوق شهروندی در راستای تعمیق فرهنگ حقوق شهروندی؛ دوره آموزش مربی حقوق شهروندی را در چندین محور برگزار خواهد کرد که اولین جلسه آموزشی محور اول با نام “حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع ” برگزار شد و تاریخ برگزاری دیگر جلسات و محورها متعاقبا اعلام خواهد شد.
کنگره حقوق شهروندی بر این اعتقاد است که نظام حقوق شهروندی نه تنها سازوکاری در تامین حقوق و آزادیهای فردی بلکه نظامی است که پیوند میان فرد و جامعه را مستحکمتر میکند و ابزاری است که به غایت تحقق ارزشهای بنیادین اسلامی و انسانی در تکریم جایگاه و مقام انسان میانجامد. در این ارتباط دبیرخانه کنگره از همه اساتید؛ دانشجویان و پژوهشگران علاقمند در حوزه حقوق شهروندی؛ تقاضای مشارکت و همیاری در تحقق این ارمان بزرگ را دارد.