بررسی تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری در وزارت صنعت، معدن و تجارت
آبان ۲۰, ۱۴۰۳دیدار با علیاصغر کاراندیش، دستیار ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور حقوق شهروندی
آبان ۲۰, ۱۴۰۳میزگرد علمی-تخصصی «ایجاد ساختار مناسب برای توسعه و نظارت بر اجرای حقوق شهروندی» به همت دانشگاه علامه طباطبائی
حقوقدانان و فعالان حوزه حقوق شهروندی با حضور مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی در دانشگاه علامه طباطبائی به بررسی علمی-تخصصی « ایجاد ساختار مناسب برای توسعه و نظارت بر اجرای حقوق شهروندی» پرداختند.
سلسله نشست های ده گانه حقوق شهروندی برنامه مشترک دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی و دانشگاه علامه طباطبائی در تالار دفاع دانشکده حقوق وعلوم سیاسی آغاز گردید.
بخشی از سخنان دکتر رضا اکبری نوری ، دستیار محترم وزیر ارتباطات در امور حقوق شهروندی و سخنران ویژه نشست :
✅دستیار وزیر ارتباطات در امور شهروندی و عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی بعنوان سخنران این نشست تخصصی با پرداختن به تاریخچه ساختار، گفت: ایجاد یک ساختار یک حرف است کارآیی ساختار حرف دیگری است یعنی می توانیم مجلس داشته باشیم اما قانونمند نباشیم و یا اینکه سامانه های متعدد در دستگاهها داشته باشیم و درعین حال شاهد فسادها و اختلاس ها باشیم.
✍🏼دکتررضا اکبری نوری اساس منشور حقوق شهروندی را بر دو پایه برابری ها و آزادی ها دانست و ادامه داد: باید به قبل از ساختار به مسیری برگردیم که مشروطه خواهان رفتند چون خواسته های آنان هم برای پایه های آزادی و برابری بود. بین شعارهای اصلاح طلبان و مشروطه خواهان رابطه تنگاتنگی وجود دارد اما چه اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه گفتمان دیداری و شنیداری در فلسفه یعنی همه تحت سیطره گفتمان دیداری و شنیداری قرار داریم، اضافه کرد: این یعنی کارهایی انجام می دهیم که دیدیم.
👈🏼👈🏼دستیار ویژه وزیر ارتباطات در امور حقوق شهروندی با بیان این مطلب که ساختار فقط نهاد یا سازمان نیست ، اظهار کرد: ساختار ذهن، رفتار و زبان است و باید تغییر را از اینجا شروع کرد؛ یعنی نخست باید ذهن و زبان های ما اصلاح شود.
وی ادامه داد: ما در سیطره گفتمان های شنیداری دیداری هستیم و تنها با رفتن به سمت گفتمان انتقادی می توانیم از این سیطره رها شویم.
اکبری نوری منشور حقوق شهروندی را یک نمونه ایده آل دانست و گفت: وقتی به این منشور نگاه می کنیم یک نمونه ایده آل را می بینیم و نقطه ای را نشان می دهد که باید به سمت آن حرکت کنیم. یکی از مشکلات ما این است که در مقابل یک پرسش بزرگ یا شبه آن رضایت می دهیم و کارکردها و اقدامات کوچک را نمی بینیم.
سرکار خانم مولاوردی در میزگرد تخصصی * ایجاد ساختار مناسب برای توسعه ونظارت براجرای حقوق شهروندی :
✅«مطالبهگری»، «نهادینهسازی» و «آگاهیبخشی» نیاز به نظارت و پایش دارد.
دستیار رییسجمهور در امور حقوق شهروندی، رونمایی از منشور حقوق شهروندی را نشان از اراده رییس جمهور در این موضوع دانست تا در عمل نسبت به این مطالبه دیرینه بعضا روی کاغذ مانده مردم ایران، گامی برداشته شود.
✍🏼✍🏼به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی در اولین نشست از سلسله نشستهای دهگانه حقوق شهروندی که با مشارکت دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی برگزارشد، با بیان این که «دوره اعلام و ابلاغ را پشت سر گذاشتهایم و در آغاز دولت دوازدهم باید به عمل برسیم»، افزود: موادی از منشور باید با رفع چالشها به مرور به اجرا در بیاید و خروجی منشور برای مردم ملموس باشد و برای ماموریت اجرا این آگاهیبخشی صرف کفایت نمیکند و از اصل قرار بر این نبود بلکه اصل بر مطالبهگری و اجراست؛ لذا سیاستگذاری برای نهادینه کردن یکی از برنامه دولت دوازدهم است و در این مدت کوتاه جلسات متعددی داشتیم تا به این ساز و کار برسیم.
وی گفت: در مقدمه منشور شاهد بیانیهای هستیم که جزو لاینفک منشور است اما باز هم برنامه ای نیاز است تا این ساز و کارها به مرحله عمل در بیاید و یک تقسیم کار ملی باید صورت بگیرد با بررسی های انجام شده مانند حوزههای دیگر شاهد پراکندهکاریها و موازیکاریها نباشیم چون دود آن به چشم شهروندان میرود.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی تدوین آیینها و روشهای غیرقضایی را هم در منشور حقوق شهروندی بسیار قابل توجه دانست و گفت: اهمیت این آیین نامه ها به این دلیل است تا به آسانی و با سرعت طرح شکایات و احقاق حق داشته باشیم و راه پیش رو صرفا متوسل شدن به دستگاه قضایی نباشد که این هم در دستور کار است که امیدوارم پیش نویس تا قبل از سالروز رونمایی تهیه شود.
وی از مکاتبه اخیر خود با برخی وزارتخانهها خبر داد وافزود: از وزارتخانه ها خواسته شده تا در آستانه سالروز رونمایی منشور نظر به گزارش ملی ، جدول ارسال شده را تکمیل ، اصلاح و به روزرسانی کنند و درچارچوب پیوست احکام وزرا جواب های لازم را ارایه دهند و این گزارشات در پیش نویس برنامه ملی اقدام کمک خواهد کرد.
✅ دکتررضا اکبری نوری دستیار وزیر ارتباطات در امور شهروندی و عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی بعنوان دیگر سخنران این نشست تخصصی با پرداختن به تاریخچه ساختار، گفت: ایجاد یک ساختار یک حرف است کارآیی ساختار حرف دیگری است یعنی میتوانیم مجلس داشته باشیم اما قانونمند نباشیم و یا اینکه سامانههای متعدد در دستگاهها داشته باشیم و درعین حال شاهد فسادها و اختلاسها باشیم.
دستیار ویژه وزیر ارتباطات در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه «ساختار فقط نهاد یا سازمان نیست» ، اظهار کرد: ساختار ذهن، رفتار و زبان است و باید تغییر را از اینجا شروع کرد؛ یعنی نخست باید ذهن و زبان های ما اصلاح شود. ما در سیطره گفتمان های شنیداری دیداری هستیم و تنها با رفتن به سمت گفتمان انتقادی می توانیم از این سیطره رها شویم.
دکتر نوروزی رییس شورای سیاست گذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی اظهار کرد:👈🏼👈🏼
زمانی در اجرای منشور حقوق شهروندی موفق خواهیم بود که به این مقوله رنگ و بوی مردمی و غیردولتی بدهیم.دانشگاهیان هم باید روی این موضوع ورود کنند تا حقوق شهروندی برند علمی به خود بگیرد.
دکتر مونس کشاورز دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی سخنران دیگر این نشست اظهار کرد: در مباحث مطروحه در دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی همیشه سخن از ضرورت ترویج (( فرهنگ حقوق شهروندی )) بوده است ،حقوق شهروندی نیز همانندهر پدیده اجتماعی دیگری برای تحقق بیرونی و عینی نیازمند ابزارهاییست که شاید سخن از نهادی شدن حقوق شهروندی نیز ریشه در همین طرز تفکر داشته باشد. امانکته قابل توجه آنجاست که پیش از نهادسازی برای حقوق شهروندی مانیازمند نهادینه سازی حقوق شهروندی هستیم.
وی افزود : درونی سازی یا به تعبیر دیگر همان نهادینه سازی و تبدیل حقوق شهروندی به اعتقاددرونی عمیق قلبی میتواند راهگشای مسیر تحقق حقوق شهروندی باشد . در غیراین صورت سخت ترین قوانین واصول ومجازاتها هم نمیتواند در برخورد باناقضین حقوق شهروندی موثر واقع گردد.