شعب دبیرخانه
مهر ۷, ۱۴۰۳حقوق شهروندی و محیطزیست شهری
آبان ۱۲, ۱۴۰۳حقوق شهروندی و افراد توانخواه
سومین جلسه از سلسله نشستهای حقوق شهروندی به مناسبت هفته بهزیستی، با تمرکز بر مشکلات معلولان و بررسی قوانین مرتبط با معلولان در جامعه برگزار شد.
به گزارش ایسنا،، نشست علمی ـ تخصصی”حقوق شهروندی و افراد توانخواه(معلولین) با حضور همایون هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس سابق سازمان بهزیستی، دکتر علی صابری وکیل دادگستری، عضو شورای شهر تهران و فعال حوزه حقوق معلولان، مونس کشاورز دبیر اولین کنگره بین المللی حقوق شهروندی، ناصر سرگران دانشجوی دکتری حقوق بین الملل دانشگاه تهران، سهیل معینی رئیس تشکلهای نابینایان و کم بینایان کشور و مدیر مسئول روزنامه ایران سپید، در محل ستاد هم افزایی سازمانهای مردم نهاد شهر تهران برگزار شد.
"برای مفهوم پیشگیری و آگاه سازی در حوزه معلولان، سرانه تعیین شود"
در بخش ابتدایی این نشست همایون هاشمی به موضوع حقوق شهروندی پرداخت و گفت: امروز در کشورعلیرغم تمام تلاشهایی که در زمینه حقوق شهروندی شکل گرفته است هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم. تا زمانی که نتوانیم در زمینه حقوق شهروندی به احقاق حقوق بپردازیم، قطعا مشکلات جاری پابرجا خواهند ماند.
نماینده مردم میاندوآب،شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید مسئولان در حوزه حقوق شهروندی پاسخگو باشند. امروز به دنبال مفهوم شهروند آگاه و توانمند هستیم، زیرا وقتی شهروندی آگاهانه توانمند شود، قطعا مطالبات خود را نیز به صورت اصولی مطرح میکند.
هاشمی در خصوص وظیفه دولتها در این زمینه عنوان کرد: تمام دولتها باید برای مفهوم پیشگیری و آگاهسازی سرانه تعیین کرده و هزینه نیز کنند. مناسبسازی محیطی را میتوان شاه کلید حقوق شهروندی در حوزه افراد توانخواه دانست. باید علاوه بر ایجاد فضای مناسب در شهرها، برای ایجاد ظرایط تلاش شود که فارغالتحصیلان در حوزه افراد توانخواه بتوانند در بازار کار نیز به کار گرفته شوند.
وی در ادامه، با تاکید بر اینکه باید در خصوص قانون جامعه معلولان بسیار تلاش شود، ادامه داد: در سالهای اخیر فارغالتحصیلان بسیار زیادی در جامعه معلولان از دانشگاههای کشور بیرون آمدهاند، اما نکته تاسف برانگیز اینجاست که این افراد علیرغم تواناییهای بسیار بالایی که دارند، جذب جریان شغلی کشور نمیشوند.
رییس سابق سازمان بهزیستی در پایان، تشکیل کارگروه برای ایجاد شهری بدون مانع برای معلولان، تمرکز بر قوانین مناسبسازی شهری و توجه جدی به قانون جامع معلولان را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.
"باید در حوزه حقوق شهروندی به فهم مشترک برسیم"
در ادامه این نشست، دکتر مونس کشاورز، ضمن پرداختن به نشستهایی که در حیطه فعالیت کنگره بین المللی حقوق شهروندی تا کنون برگزار شده است، گفت: بنا داریم به صورت یک کارگاه دو روزه با حضور اساتید و افراد برگزیده در کارگاههای مختلف به همکاری با اعضای جدید شرکتکننده در کارگاهها بپردازیم.
وی ادامه داد: شکل گیری یک فهم مشترک، باید به عنوان یک موضوع مهم در حیطه مفهوم حقوق شهروندی مد نظر قرار گیرد. به این معنا که با یک ادبیات یکسان بتوانیم در حوزه حقوق شهروندی از تمامی ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم. یکی از ضروریترین موضوعاتی که باید همواره مدنظر داشته باشیم این است که در نظام اسلامی ما به طور کامل به زیر ساختهای حقوق شهروندی توجه شده است و باید آن زیر ساختها امروز به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.
در بخش انتهایی این نشست، جلسه تخصصی پرسش و پاسخ و پرداختن به مطالبات معلولان با اجرای و ناصر سرگران و آقایان صابری و معینی شکل گرفت.
به گزارش روابط عمومی کنگره حقوق شهروندی، در این پنل تخصصی به صورت ویژه به مباحثی همچون سیر تحول قانون گذاری برای معلولین در ایران، گامهایی که برای تحقق مصوبه اجرایی دولت در خصوص حمایت از معلولین مصوب شهریور ماه ۱۳۹۴ از سوی نهادهای مختلف برداشته شده است، دلایل حقوقی رد لایحه اصلاحی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در شورای نگهبان، فرصتها و تهدیدهای رد لایحه اصلاحی قانون جامع حمایت از حقوق معلولین برای جامعه، اقدامات شورای شهر در خصوص معلولان، بررسی مشکلات نابینایان و مقایسه موضوعات مختص معلولان با گذشته و سایر کشورها، پرداخته شد.